- Intra in Club5* si incepe sa economisest!
- Intra in club astazi
- Esti deja membru?Click aici
- Esti deja inregistrat?Autentificare
- Client nou?Creeaza cont nou
Fructele deshidratate pot reprezenta, pe durata iernii, o solutie la indemana pentru completarea necesarului de vitamine, minerale si pigmenti antioxidanti. Cat de sanatoase sunt acestea comparativ cu fructele proaspete?
Fructele deshidratate pot reprezenta, pe durata iernii, o solutie la indemana pentru completarea necesarului de vitamine, minerale si pigmenti antioxidanti. Cat de sanatoase sunt acestea comparativ cu fructele proaspete? Raspunsul presupune evaluarea continutului de microelemente, de zaharuri si de calorii din fructele deshidratate:
Per ansamblu, fructele deshidratate sunt bune daca le consumati in cantitati reduse si respectati cateva “practici sanatoase”.
Care sunt aspectele de care este indicat sa tineti cont atunci cand alegeti si cand serviti fructe deshidratate? 1) Informati-va mereu cu privire la adaosul de zahar, deoarece in multe cazuri aceste fructe au zahar adaugat. Cel mai bine este sa le alegeti pe cele fara adaos de zahar. 2) Optati pentru fructele care NU sunt uscate prin afumare, astfel incat sa evitati ingerarea unor compusi toxici. 3) Consumati astfel de fructe in cantitati reduse, deoarece - dupa cum am aratat si mai sus - ele sunt mult mai concentrate atat in calorii, cat si in multe dintre microelemente. 4) Serviti fructele deshidratate in special la micul dejun.
Dintre fructele deshidratate, cele mai valoroase pentru sanatate sunt merisoarele, afinele, ciresele si smochinele. Nu trebuie, insa, uitate nici prunele, strugurii, caisele, dat fiind ca fiecare fruct are avantajele sale. Ca si regula generala, cumparati fructe deshidratate doar atunci cand nu puteti achizitiona fructul respectiv in stare proaspata.